Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

BBC: Η παράδοξη λίστα των πιο δυνατών γυναικών τα τελευταία 70 χρόνια

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε από το BBC Radio 4 και την εκπομπή Woman’s Hour το Power List με τις γυναίκες που έχουν κάνει τη διαφορά τα τελευταία 70 χρόνια.

Η λίστα, που αφορά τις 7 γυναίκες που θεωρείται ότι έκαναν τη διαφορά για τον γυναικείο πληθυσμό τα τελευταία 70 χρόνια στην Βρετανία, λαμβάνει υπόψη της ένα εύρος εμπειριών σε συνάρτηση με ένα εύρος ηλικιών. “Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, θα διδάξει και, κάτι που έχει σημασία, θα ρίξει φως στο έργο ορισμένων γυναικών την ιστορία των οποίων ενδεχομένως αρχίζουμε να ξεχνάμε“, δήλωσε η παρουσιάστρια του BBCΈμμα Μπάρετ.

Στην λίστα την πρώτη θέση χωρίς έκπληξη λαμβάνει η Σιδηρά Κυρία, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Οι υπόλοιπες κυρίες δεν έχουν κάποια κατάταξη.

Η Μπάρμπαρα Κάσλ, βουλευτής των Εργατικών που έδωσε μάχη για τα ίσα εργασιακά δικαιώματα αντρών-γυναικών το 1970, και Τζαγιάμπεν Ντεσάι, ακτιβίστρια κατά των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες, είναι στην λίστα.

Επίσης στην λίστα θέση έχει και η Αυστραλή ακαδημαϊκός Ζερμέν Γκρηρ και η Έλεν Μπρουκ, που ίδρυσε το 1964 τα Κέντρα Συμβουλευτικής Μπρουκ, προσφέροντας συμβουλές αντισύλληψης σε ανύπαντρες γυναίκες.

Τα δύο πρόσωπα που όμως κανείς δεν θα περίμενε στην λίστα αυτή είναι τόσο η Αμερικανίδα performer Beyonce, αλλά και η άχαρη τριαντάρα της καρδίας μας Μπρίτζετ Τζόουνς – μυθιστορηματική πρωταγωνίστρια των βιβλίων της Βρετανίδας συγγραφέως Έλεν Φίλντινγκ  και αργότερα των επιτυχημένων ταινιών.

Ποιος θα περίμενε ότι η Σιδηρά Κυρία θα βρισκόταν στην ίδια λίστα με την αιώνια singleton Μπρίτζετ…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων