Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

BBC: Σενάριο συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό Γ. Δραγασάκη

Το BBC κάνει αναφορά στο σενάριο της συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές με πρωθυπουργό τον Γιάννη Δραγασάκη, «έναν μετριοπαθή πολιτικό από τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το βρετανικό δημόσιο δίκτυο, σημειώνει στο εκτενές ρεπορτάζ του ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ένα ισχυρό αποτέλεσμα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και πάλι πρωθυπουργός, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνεργασίες στις οποίες θα προχωρήσει. Στην περίπτωση ωστόσο που η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασθενική τότε ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός και οι διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό θα είναι πολύπλοκες και παρατεταμένες.

Σε αυτή την περίπτωση αυτή ένα «μετριοπαθές» πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Δραγασάκης θα ήταν καλύτερος υποψήφιος για την θέση του πρωθυπουργού, ενώ για μία σταθερή κυβέρνηση θα χρειαστεί η σιωπηλή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ο αρθρογράφος.

Αν ωστόσο η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, ο αρθρογράφος του BBC θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα νιώθει ταπεινωμένος και θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή με αποτέλεσμα η αποσταθεροποίηση να είναι εντονότερη.

Με πηλροφορίες από BBC και antenna.gr

σχετικα αρθρα

188 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img