Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Beer Mile: Το παράξενο “άθλημα” αγώνα δρόμου πίνοντας μπύρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους ένα άθλημα για τους λάτρεις της μπύρας, στο οποίο οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να πίνουν το αγαπημένο ποτό, ενώ, παράλληλα, τρέχουν για να σπάσουν κάποιο ρεκόρ. Ονομάζεται Beer Mile, δηλαδή το μίλι της μπύρας, δεν είναι τόσο… αθώο, καθώς απαιτεί πολύ καλή σωματική αντοχή, αλλά και στομάχι, μιας και όσοι συμμετέχουν είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν ένα μίλι, αλλά κάθε φορά που περνούν από την αφετηρία πρέπει να πιουν ένα κουτάκι μπύρας.

Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, η μπύρα πρέπει να είναι αυστηρά από 5% περιεκτικότητας σε αλκοόλ και το κουτάκι να είναι περίπου 350 ml, οπότε ο στόχος δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος. Εννοείται ότι απαγορεύεται ο… εμετός. Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε τον Καναδό Τζέιμς Νίλσεν, δύο φορές πρωταθλητή στα 5.000 μέτρα, ο οποίος καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile.

Χρειάστηκε 4.57 λεπτά για να τερματίσει το μίλι, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 5.09. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τα κατορθώματά του σε αυτό το άθλημα τονίζοντας «Έχω μάθει πολύ καλά τη φυσική της μηχανικής των ρευστών και της μετατόπισης του αέρα».

Δείτε το βίντεο:


Beer Mile World Record- 4-57 by James Nielsen από stefanelonikitelo

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων