Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Bild: Γερμανός πολιτικός πίσω από το “φυλλάδιο” της Ειδομένης

O Norbert Blum, ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του CDU της Μέρκελ, έχει διατελέσει και υπουργός Εργασίας. Ο 80χρονος πολιτικός είχε βρεθεί το Σάββατο στο πλευρό των προσφύγων στην Ειδομένη κι έστησε σκηνή στην οποία μάλιστα διανυκτέρευσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Ο φακός μάλιστα ήταν εκεί για να απαθανατίσει το γεγονός. Στους δημοσιογράφους επέκρινε δριμύτατα την στάση της Ουγγαρίας και των χωρών του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου για το σφράγισμα των συνόρων. «Τι είδους λύση είναι αυτή σε τελική ανάλυση; Κάνουν όμορφα κι ωραία ένα βήμα πίσω και λένε ας τα βγάλει η Ελλάδα πέρα μόνη της», είχε δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα από την Ειδομένη.

«Δεν είναι αυτό η Ευρώπη», είπε προσθέτοντας πως εν γένει η κατάσταση που επικρατεί είναι ανάξια της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Η επίσκεψή του πάντως στην Ειδομένη σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από κάποια γερμανικά ΜΜΕ, με την Frankfurter Allegmeine Zeitung να είχε γράψει πως με την κίνησή του αυτή ο 80χρονος πολιτικός έγινε περίγελος.

Τι γράφει το φυλλάδιο:
Ολόκληρο το φυλλάδιο στα ελληνικά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες το εξής:

«ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

1. Τα Ελληνο-Μακεδονικά (Σκοπιανά) σύνορα είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά.

2. Δεν θα υπάρχουν λεωφορεία ή τρένα να σας μεταφέρουν στη Γερμανία.

3. Το πιο πιθανό είναι πως όποιος θα μείνει στην Ελλάδα θα απελαθεί στην Τουρκία.

4. Όποιος καταφέρει να περάσει με μη νόμιμο τρόπο προς χώρες της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης θα καταφέρει να παραμείνει. (Η Γερμανία ακόμα υποδέχεται τους πρόσφυγες).

5. Το πιο πιθανό είναι πως θα εκκενωθεί το CAMP της Ειδομένης στις επόμενες μέρες. Πιθανόν θα σας πάνε σε δομές της Ελληνικής Κυβέρνησης όπου από κει θα σας επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία.

Η ΛΥΣΗ
1. Ο Φράχτης που είναι τοποθετημένος μπροστά σας είναι για να σας αποπροσανατολίσει και να νομίζετε πως τα σύνορα είναι κλειστά. Ο Φράχτης τελειώνει στα πέντε (5) χιλιόμετρα από εδώ, όπου μετά δεν υπάρχει φράχτης να σας αποτρέψει να μπείτε στη Μακεδονία (Σκόπια). Μπορείτε να περάσετε από κει (κοιτάξτε το χάρτη).

2. Εάν μετακινηθείτε σε μικρές ομάδες ή μόνοι σας θα καταφέρει η αστυνομία των συνόρων ή ο στρατός να σας σταματήσει και να σας επιστρέψει στην Ελλάδα.

3. Εάν όμως μαζευτείτε περάσουν χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα δεν θα μπορέσει η Αστυνομία να σας σταματήσει και να σας επιστρέψει.

Ας βρεθούμε την Δευτέρα και ώρα 14:00 στην είσοδο του CAMP για να περάσουμε τα σύνορα όλοι μαζί.

Σας παρακαλώ να κοιτάξτε το χάρτη για να γνωρίζετε τη διαδρομή και τον τόπο συνάντησης».

με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων