Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Bill Gates: “Όποιος μπορέσει να διαβάσει αυτό τo βιβλίο, ας μου στείλει βιογραφικό”

Στο Silicon Valley, όπου στεγάζονται μερικές από τις πιο “δυνατές” επιχειρήσεις του κόσμου, δεν υπάρχει βιβλίο με μεγαλύτερη επιρροή και φήμη από το “The Art of Computer Programming”, του Donald Knuth, επίτιμου καθηγητή του πανεπιστημίου του Stanford.

Η φήμη του βιβλίου είναι τόσο μεγάλη στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, μου μέχρι και ο ίδιος ο Bill Gates το εκθείασε λέγοντας “όποιος καταφέρει να διαβάσει όλο το περιεχόμενο του βιβλίου να μου στείλει αμέσως το βιογραφικό του.”

Ακόμη ο διάσημος δισεκατομμυριούχος τόνισε την δυσκολία του βιβλίου ο οποίος όπως αποκάλυψε χρειάστηκε μεγάλη δόση πειθαρχίας και πολλούς μήνες για να καταφέρει να το ολοκληρώσει. Επίσης ανέφερε πως στην αρχή προσπάθησε να διαβάσει τις πρώτες 20 σελίδες όμως εγκατέλειψε την προσπάθεια και το προσπάθησε μετά από κάποιο διάστημα. Τέλος σημειώνει πως ο καθηγητής Knuth κατάφερε κάτι μοναδικό με το βιβλίο του, καθώς “άνοιξε” τα μάτια σε όσους πιστεύουν πως γνωρίζουν τα πάντα για τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Bill Gates λοιπόν εάν πιστεύετε πως είστε καλός προγραμματιστής πρέπει να προσπαθήσετε να διαβάσετε το “The Art of Computer Programming” και αν τα καταφέρετε τότε θα είστε σίγουροι για το αν είστε.

HTML tutorial

Η πρώτη σειρά του αριστουργήματος του καθηγητή Knuth, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1962 και όπως αναφέρεται ήταν το πρώτο βιβλίο που εισχώρησε τόσο βαθιά στα άδυτα των μαθηματικών και της επιστήμης του προγραμματισμού. Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας για το έργο της ζωής του, είπε πως θα εκδοθεί σε 7 ολοκληρωμένες σειρές, με την πιο πρόσφατη δημοσίευση του βιβλίου έγινε τον Δεκέμβριο του 2015.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων