Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Βίντεο από τα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας – ΚΕΔΕ και Περιφέρεια Αττικής καταδικάζουν τα έκτροπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο Fx-news.gr παρουσίασε βίντεο από την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, στο οποίο σημειώθηκαν θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί που είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπήρξαν προπηλακισμοί εναντίον 4 δημοτικών συμβούλων της διοίκησης Βασιλόπουλου.

Δείτε το τελευταίο απόσπασμα πριν τη διακοπή της συνεδρίασης στο βίντεο που ακολουθεί:

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει τα έκτροπα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με αφορμή τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα.

“Η ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας από ομάδες οπαδών που απρόκλητα επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και τραυμάτισαν δημοτικούς συμβούλους και παριστάμενους πολίτες.

Καλούμε όλους τους πολιτειακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξουν το αυτονόητο δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων να συνεδριάζουν και να διαβουλεύονται ελεύθερα και όχι υπό το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας”.

Καταδίκη και από την Περιφέρεια

Σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και για τα οποία εκδόθηκε ήδη αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε:

«Απαράδεκτα και καταδικαστέα γεγονότα σαν και αυτά που συνέβησαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας υποσκάπτουν το αναγκαίο κλίμα δημοκρατικού διαλόγου και διαμόρφωσης συναίνεσης γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη, την ποιότητα ζωής και τα μεγάλα έργα υποδομών προς όφελος της κοινωνίας. Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα συμβάλλει ώστε να μην επαναληφθούν απόλυτα καταδικαστέες απόπειρες τρομοκράτησης απόψεων και παρεμπόδισης της λειτουργίας των εκλεγμένων οργάνων της αυτοδιοίκησης.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων