Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Βίος και Πολιτεία του Γιώργου Αποστολόπουλου: Από την αυλή του Παπανδρέου στους ΑΝΕΛ…

Η εφημερίδα «Έθνος» σκιαγραφεί σήμερα το προφίλ τουΓιώργου Αποστολόπουλου, του «μεσάζοντα» που κατονόμασε ο Πάνος Καμμένος για την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη.
Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, έχει περάσει από τα γραφεία 3 προέδρων πολιτικών κομμάτων, αυτοπροσδιορίζεται ως οικονομικός μάνατζερ, κατα δήλωση του ακόμα και της Deutsche Bank και σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, είναι ο Δευκαλίων που αρθρογραφούσε αντιμνημονιακά σε διάφορα μπλογκ.
Εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το 2008
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γύρω στο 2008. Μέλη του κινήματος τον θυμούνται να επισκέπτεται το παλιό κτίριο, προκειμένου να συζητήσει, κυρίως οικονομικά θέματα.
Πρόσωπα που τον γνώρισαν τότε τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο υπερφίαλο, που «διαφήμιζε» συχνά τις γνωριμίες του, τις σχέσεις του με οικονομικούς παράγοντες και τις «άκρες» που είχε στην Deutsche Bank. Μάλιστα, μία από τις πιο αγαπημένες του συζητήσεις αφορούσε τα τραπεζικά ομόλογα.
Λίγο καιρό αργότερα, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανίζεται στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο νέο κτίριο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους για οικονομικά θέματα. Είναι η εποχή που όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σύντομα και η ανάληψη της εξουσίας θεωρείται βέβαιη.
Ωστόσο στελέχη του Κινήματος που γνώριζαν τους οικονομικούς συσχετισμού, αλλά και τις εφαρμογές τους, άκουγαν με μεγάλη επιφύλαξη τις προτάσεις του οικονομολόγου. «Δεν του δίναμε μεγάλη σημασία γιατί δεν μπορούσαμε να πεισθούμε από αυτά που πρότεινε», λένε σήμερα.
Όταν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συγκροτήσει μία ομάδα συνεργατών που θα αναλάμβανε την παρουσία του κόμματος στο διαδίκτυο, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εντάχθηκε σε αυτήν. Η συμμετοχή του έκανε πολλά στελέχη να θεωρήσουν ότι ο ίδιος ανήκε στο περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς τον βαθμό της σχέσης του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Μετά τις εκλογές του 2009, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στους διαδρόμους της Βουλής, πολύ κοντά στο οικονομικό επιτελείο. Πληροφορίες του Έθνους, αναφέρουν ότι είχε τότε προσεγγίσει τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο δεν είχε διαμορφώσει ιδιαίτερες σχέσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ.Παπακωνσταντίνου τον παρέπεμψε σε χαμηλόβαθμους συμβούλους του οικονομικού επιτελείου.
Από τη ΝΔ στους ΑΝ.ΕΛ
Σύμφωνα πάντα με το Έθνος, ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα εμφανιστεί το 2011 στο γραφείο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε μάλιστα σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα ειδικός στα CDS «πουλώντας» θεωρίες για εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου στην υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλιστήριων δανειστικού κινδύνου. Ήταν η εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς του συστήνει τον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με ισχυρισμούς του δεύτερου.
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην γνωριμία τους στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή: « τον μεσάζοντα τον είχα γνωρίσει όταν ακόμα ήμουν βουλευτής της ΝΔ, στο γραγείο του Πρωθυπουργού. Μάλιστα μου τον είχε συστήσει ο Δ. Σταμάτης για την υπόθεση των CDS».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ, ο Αποστολόπουλος συστηνόταν ως πρώην συνεργάτης της Deutsche Bank, χωρίς να επιβεβαιώνουν ούτε να διαψεύδουν άλλου είδους σχέση. Το Έθνος της Κυριακής επικοινώνησε με τη γερμανική τράπεζα για να ρωτήσει αν ο Αποστολόπουλος ήταν πράγματι υπάλληλος της. Η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιο». Ωστόσο οικονομικοί κύκλοι του Βερολίνου επεσήμαναν ότι δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος της Deutsche Bank. «Καταλαβαίνετε ότι δεν θέλουμε να εμπλακούμε στο τι γίνεται στην ελληνική βουλή« εξήγησαν οι γερμανικές πηγές.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Π.Καμμένου, ο Γ. Αποστολόπουλος τον ακολούθησε στην έξοδο του από τη ΝΔ τον Ιανουάριο του 2012.
Έκτοτε υπήρκε σύμβουλος του ίδιου του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, καταγράφεται η παρουσία του Γ. Αποστολόπουλου δίπλα στον Π. Καμμένο κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι φωτογραφίες είναι από τις 22 Μαρτίου 2013, από συνάντηση που είχαν στη Βουλή.
Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποχώρησε κάποια στιγμή από τους ΑΝ.ΕΛ. Σύμφωνα με τον Π.Καμμένο, ο Αποστολόπουλος επέστρεψε στη ΝΔ.
Παρόλο που ο ίδιος ο Γιώργος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι εργάζεται σε ελληνική τράπεζα. κάτι τέτοιο δεν φάινεται να προκύπτει, πέρα από το ότι από το καλοκαίρι το 2013 εώς το καλοκαίρι του 2014 υπήρξε σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς για εξειδικευμένα θέματα αγορών.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τη συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας που αρθρογραφούσε ο «Δευκαλίων». Με ανάρτηση του ο επικεφαλής, Νάσος Ζαγγογιάννης, γράφει: «Τόσο η θεματολογία της αρθρογραφίας όσο και το αντιμνημονιακό σκεπτικό του Δευκαλίωνα δεν συνάδουν με την όποια απόπειρα χρηματισμού που είδε ως σύνδεση με την εν λόγω υπόθεση και το παρόν ιστολόγιο». Η στήλη του Δευκαλίωνα σταμάτησε την 29η Ιουλίου 2013.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων