Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Bitcoin: Που οφείλεται η συνεχής άνοδος του κρυπτονομίσματος;

Μετά από μια μακρά περίοδο σταθερότητας, το bitcoin ξαφνικά άρχισε να παίρνει την… ανηφόρα, ξεπερνώντας τα 10.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο και οδεύοντας ολοταχώς προς τα $12.000.

Η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 20% τις τελευταίες 7 ημέρες, φθάνοντας στα 11.420 δολάρια εν μέσω αναταράξεων στις αγορές μετοχών και κατακόρυφης ανόδου του χρυσού που αποτελεί ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.

Σήμερα η τιμή του αυξήθηκε κατά $1.268,19, αγγίζοντας το υψηλό έξι μηνών και καταγράφοντας ημερήσια κέρδη 12,73%. Αυτό αποτελεί ακόμα μια ένδειξη αναθέρμανσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην τεχνολογία του bitcoin αλλά και μια ανανεωμένη εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του μετά από μια δύσκολη χρονιά αυστηρών κανονισμών και μείωσης της αξίας των κρυπτονομισμάτων εν γένει.

Όπως εξηγεί η Αλίζ Κίλεν, σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία Mantis VC, η άνοδος των τιμών του Bitcoin αντανακλά την αυξανόμενη σταθερότητα των υποδομών που καλύπτουν συγκεκριμένα το Bitcoin και τις τεχνολογίες ευρύτερα, καθώς, όπως λέει, σήμερα μπορεί κάποιος να κάνει πολύ περισσότερα με το bitcoin σε σχέση με παλιότερα χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Επίσης, υπάρχει μειωμένη διαθεσιμότητα bitcoin, καθώς νωρίτερα μέσα στο έτος έγινε το λεγόμενο «halving» (μείωση των bitcoin σε κυκλοφορία κατά το ήμισυ).

Επίσης, τώρα οι τράπεζες έχουν κρυπτονομίσματα, γεγονός που δημιουργεί τους επενδυτές μεγαλύτερη σιγουριά για την ασφάλειά τους.

Η Κίλεν αναμένει άνοδος των αγορών κατά το γ’ ή τις αρχές του δ’ τριμήνου χάρη στην εξελισσόμενη υποδομή για την υποστήριξη των συναλλαγών και της δραστηριότητας στο blockchain, την αυξανόμενη ποσότητα bitcoin σε κυκλοφορία και την ανταπόκριση στο halving.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων