Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Bloomberg: Αυτό είναι το νέο σχέδιο για την διάσωση της Ελλάδας!

Μια είδηση με τεράστιο οικονομικό και πολιτικό ενδιαφέρον έρχεται για την Ελλάδα από το πρακτορείο Bloomberg. Η ΕΕ εξετάζει, σύμφωνα με όσα μεταδίδει, επιμήκυνση των δανείων διάσωσης που έχει λάβει η Ελλάδα σε 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων σε μέρος της βοήθειας που έχει δοθεί έως τώρα κατά 50 μονάδες βάσης.

Το Bloomberg, επικαλείται δύο αξιωματούχους και σύμφωνα με αυτούς, εκτός από τα παραπάνω, το σχέδιο για την Ελλάδα ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει ένα νέο δάνειο ύψους μεταξύ 13 και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για το πότε θα γίνουν όλα αυτά, οι πληροφορίες τα τοποθετούν γύρω στον Μάϊο και τον Ιούνιο.

Το σχέδιο έχει δύο άξονες:

– Ο πρώτος περιλαμβάνει αλλαγή όρων του υφιστάμενου δανείου με μείωση επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του στα 50 έτη

– Ο δεύτερος περιλαμβάνει νέο δάνειο το οποίο προσδιορίζεται σε 13-15 δισ. ευρώ με τα οποία θα καταστεί εφικτή η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και η εκταμίευση των δόσεων

Όλα θα κριθούν σύμφωνα με το Bloomberg, τον Απρίλιο. Η Ελλάδα περιμένει από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία να επιβεβαιώσει ότι πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img