Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Bloomberg: Φτιάχνει ψηφιακό Γουάν η Κίνα

Η κινεζική εταιρεία διαμοιρασμού μετακινήσεων Didi Chuxing δοκιμάζει στην πλατφόρμα της το σύστημα ψηφιακών πληρωμών της Κίνας, προσδοκώντας η εφαρμογή της να γίνει η πρώτη που θα πραγματοποιεί συναλλαγές με το πρώτο κινεζικό νόμισμα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο SoftBank, εργάζεται με τον ερευνητικό βραχίονα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, για το καινούργιο σύστημα πληρωμών με την ονομασία Ηλεκτρονικές Πληρωμές με Ψηφιακό Νόμισμα (DCEP) και στο πλαίσιο αυτό θα επιτρέπει πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας.

Η ακριβής ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου ψηφιακού νομίσματος δεν προσδιορίσθηκε, καθώς οι πηγές δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν περαιτέρω πληροφορίες.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό της νόμισμα σε 4 πόλεις, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, με τους περιορισμούς αυτούς να προσφέρουν στο Πεκίνο μεγαλύτερο έλεγχο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Επί της παρούσης η τεράστια αγορά ψηφιακών πληρωμών της Κίνας αξίας 27 τρισ. δολαρίων, κυριαρχείται από τους κινεζικούς ψηφιακούς κολοσσούς Alibaba και Tencent.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων