Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Bloomberg για Ελλάδα: Μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις εισιτηρίων μετά το άνοιγμα

“Ακόμη και πριν η Ελλάδα ανακοινώσει στις 19 Απριλίου ότι θα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα υποδεχόταν τους Αμερικανούς –συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων– η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια στο Αιγαίο είχε αυξηθεί”, αναφέρει σε σημερινό του αφιέρωμα για τον ελληνικό τουρισμό το πρακτορείο Bloomberg.

“Η αρχή έγινε τον Μάρτιο. Εκείνο το μήνα, η Emirates ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει νέες διαδρομές μεταξύ Newark, New Jersey και Αθήνας. Αργότερα, μια σειρά εταιρειών κρουαζιέρας ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν ταξίδια στα ελληνικά νησιά τον Ιούνιο”, αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για προάγγελο καλών ειδήσεων που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη και εκτόξευσε τις αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα. Έτσι, ο ιστότοπος κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων Hopper σημείωσε άνοδο 75% στις αναζητήσεις μετ ‘επιστροφής, και το πρακτορείο πακέτων πολυτελείας Virtuoso σημείωσε άλμα 225% σε νέες κρατήσεις ξενοδοχείων σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα ελληνικά νησιά.

Αυτή η τάση έχει ενισχυθεί, σημειώνει το Bloomberg. “Η Ελλάδα είναι το Σχέδιο Α για όλους”, λέει ο Paul Tumpowsky, από το πρακτορείο Skylark. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γεγονός πως η Ελλάδα άνοιξε πρώτη, θα την κάνει να αποκτήσει τα ηνία στον τουρισμό, επειδή οι πτήσεις είναι αναξιόπιστες οπουδήποτε αλλού”, εξηγεί ο ίδιος. “Εάν κάποιος ελπίζει να κάνει ένα ταξίδι στη Γαλλία τον Αύγουστο, μπορεί να αναμένει αλλαγές στο πρόγραμμα και τις διακοπές του έως ότου οι πολιτικές έναρξης του τουρισμού γίνουν πιο σαφείς. Εν τω μεταξύ, κάθε μεγάλος αερομεταφορέας πετάει στην Αθήνα τώρα και είναι βέβαιο ότι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα πράξουν το ίδιο το συντομότερο δυνατό”.

Σημειώνεται πως όχι μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια είναι άφθονα, αλλά είναι επίσης πιο προσιτά στις τιμές τους από το συνηθισμένο, με την Hopper να αναφέρει κατά μέσο όρο 25% εξοικονόμηση σε τιμές μετ ‘επιστροφής από τις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις τιμές του 2019. Εάν μάλιστα κάποιος κλείσει νωρίς το πακέτο διακοπών μπορεί να αναμένει να πληρώσει περίπου 800 δολάρια αντί για 1.080 δολάρια πριν από την πανδημία.

Υπάρχει επίσης αισιοδοξία γύρω από την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα. “Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής δώσει προτεραιότητα σε οποιονδήποτε εργάζεται στον τομέα του τουρισμού και αναμένει ότι όλοι οι ενήλικες θα εμβολιαστούν έως τα τέλη Ιουνίου, παρά το ότι στις αρχές Μαΐου μόνο το 15% των ενηλίκων είχε εμβολιαστεί”.

Στη συνέχεια, το Bloomberg προχωρά σε προτάσεις ξενοδοχείων από Αθήνα, Κρήτη, Αντίπαρο, Κω και σε βίλες από Σύρο, Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη και Κάλυμνο.

Πηγή: Capital

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img