Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Bloomberg: Η Ferrari διατηρεί το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Testarossa

Η Ferrari μπορεί να διατηρήσει ένα εμπορικό της σήμα στη Γερμανία και έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα στο όνομα του εμβληματικού μοντέλου Testarossa, μετά από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο αναφέρει ότι ένα εμπορικό σήμα για ένα προϊόν που έχει διακοπεί παραμένει έγκυρο ακόμα και αν έχει διακοπή η παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος, εφόσον η εταιρεία στην οποία ανήκει εξακολουθεί να παρέχει ορισμένες υπηρεσίες ή να μεταπωλεί μεταχειρισμένα προϊόντα που φέρουν το όνομα.

Η Testarossa, που σημαίνει κοκκινοκέφαλη, πήρε το όνομά της από τα βαμμένα καλύμματα εκκεντροφόρου του αυτοκινήτου. Η Ferrari ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου το 1984 και την σταμάτησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Από τότε, έχει γίνει αντικείμενο αγωγών στη Γερμανία, όπου ένα δικαστήριο πριν από τρία χρόνια ανακάλεσε το εμπορικό σήμα, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί ορθά για χρόνια.

Ένα γερμανικό δικαστήριο το 2018 παρέπεμψε το θέμα στους δικαστές της ΕΕ να προσδιορίσουν τι πραγματικά εννοούσε η «ορθή χρήση» στους κανόνες περί εμπορικών σημάτων του μπλοκ και πώς θα επηρέαζε μια υπόθεση όπως η Ferrari.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων