Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Bloomberg: Η Morgan Stanley επενδύει στον τουρισμό του Ντουμπάϊ

Οι Μorgan Stanley και Nomura Holdings Inc., υποστηρίζουν πως ήρθε η ώρα για επενδύσεις στον τουρισμό του Ντουμπάι, τη στιγμή που 200.000 τουρίστες έχουν επιλέξει τον προορισμό για να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, η βελτίωση στις σχέσεις με το Ισραήλ και το Κατάρ, και η επαναπρογραμματισμένη έκθεση Expo 2020 προσφέρουν πολλά οφέλη στο κράτος του Αραβικού Κόλπου, σύμφωνα με αναλυτές. «Η έκθεση Expo 2020 και το ριμπάουντ του τουρισμού θα «ενισχύσουν την ανάπτυξη και τα έσοδα του τουρισμού» λέει ο Ταρέκ Φαντλάλα, CEO τoυ τομέα Μέσης Ανατολής της Nomura Asset Management. Η Κάθριν Κάρπεντερ, αναλύτρια της Morgan Stanley προέβλεψε ανάκαμψη του χειμερινού τουρισμού το 2021 λόγω της βελτίωσης των διεθνών σχέσεων στην περιοχή.

Το Ντουμπάι, το οποίο βασίζεται στον τουρισμό πολύ περισσότερο από τις γειτονικές χώρες που βασίζονται κυρίως στην άντληση πετρελαίου, ήταν και το μεγαλύτερο -οικονομικά- θύμα της πανδημίας. Το Εμιράτο ξανάνοιξε τις πύλες του τον Ιούλιο, αλλά η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας δεν ήρθε ποτέ. Η S&P Global Ratings αναμένει πως η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 11% το 2020.

Η Emaar Malls PJSC, εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, αποτελεί και το “top pick” της Morgan Stanley για επενδύσεις. Η μητρική εταιρεία της, Emaar Properties, η οποία κατασκεύασε μεταξύ άλλων τον Burj Khalifa πρόκειται να επιδείξει κέρδη λόγω της αναμενόμενης καλής επίδοσης της θυγατρικής της. Η μετοχική αξία της Damac Properties Dubai Co., μεσιτικής στο Ντουμπάι, έχει σημειώσει άνοδο 30% τον Δεκέμβριο, στον δείτκη DFM General Index ο οποίος είχε θετικό πρόσημα 0,4% την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Χασνάιν Μάλικ, επικεφαλής της μετοχικής στρατηγικής της Tellimer υπογράμμισε πως «θα πρέπει να αναμένουμε μία επίπονη διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα, αφού πολλές επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να ανακάμψουν μετά την κρίση».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων