Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Bloomberg: Οι διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ καθυστερούν το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι διαφωνίες στην ΕΕ φαίνεται πως «τρενάρουν» την λειτουργία του Ταμείο Ανάκαμψης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι διαφωνίες σχετικά με τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης καθιστούν τώρα σχεδόν αναπόφευκτο ότι δεν θα τεθεί σε εφαρμογή έως την ημερομηνία-«στόχο», την 1η Ιανουαρίου.

«Οι καθυστερήσεις με συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης είναι πιθανότατα αναπόφευκτες», δήλωσε ο Μάικλ Κλάους σε μήνυμα WhatsApp που εστάλη από τον εκπρόσωπό του, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ (2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια) και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό.

Χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιτίθενται στις προϋποθέσεις του κράτους δικαίου, με τη Βουδαπέστη να έχει την προοπτική να αρνηθεί την επικύρωση της συμφωνίας στο εθνικό της κοινοβούλιο. Μια ομάδα πλουσιότερων κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, αντιτίθενται επίσης στη συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε η Γερμανία, λέγοντας ότι είναι πολύ επιεικής.

«Με την έντονη συζήτηση σχετικά με τον μηχανισμό του κράτους δικαίου εντός της ΕΕ και επίσης στο Συμβούλιο των κρατών μελών, προχωρούμε προς μπλοκάρισμα στις συνολικές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Κλάους. «Το χρονοδιάγραμμα πάει όλο και περισσότερο προς τα πίσω», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων