Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Bloomberg: Οι εργοδότες έχουν γίνει σκληροί και οι εργαζόμενοι είναι δυστυχισμένοι και θέλουν να φύγουν

Της Dinna Bass

Μια έρευνα της Microsoft Corp για εργαζόμενους σε παγκόσμια σφαίρα, διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία αισθάνεται ότι αγωνίζεται να τα καταφέρει ή απλώς επιζεί σε πανδημικές συνθήκες εργασίας ενώ ένα μεγάλο ποσοστό σκέφτεται να αποχωρήσει από την εργασία τους, φέτος.

Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι «ευδοκιμούν». Συνολικά, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να μετακινηθούν σε νέο εργασιακό περιβάλλον, αντανακλώντας έτσι τη μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία από το σπίτι.

Το 41% ​​των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, σύμφωνα με τον Δείκτη Εργατικών Τάσεων της Microsoft που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ο οποίος διενήργησε δημοσκόπηση σε 30.000 άτομα από διάφορες εταιρείες σε 31 χώρες και χρησιμοποίησε τρισεκατομμύρια σημεία δεδομένων γύρω από την εργασία και την παραγωγικότητα από το λογισμικό 365 της Microsoft και το δίκτυο LinkedIn.

HTML tutorial

Τα στοιχεία που διαπίστωσαν ότι η εξάντληση είναι ευρέως διαδεδομένη – το 54% των εργαζομένων είπε ότι είναι υπερβολικά απασχολημένοι και το 39% τόνισε πως είναι εξαντλημένο.

Όμως, ο κορωνοϊός που έστειλε πολλούς από τα γραφεία τους για να εργαστούν εξ αποστάσεως, και κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό να αγχώσει τους διευθυντές και τους ηγέτες των εταιρειών τους, αντιθέτως ήταν η μόνη ομάδα που ερωτήθηκε και είπε ότι ευδοκιμεί.

Οι εργαζόμενοι της Gen Z, ηλικίας 18 έως 25 ετών, είναι μεταξύ των χειρότερων – οι ερευνητές θεωρούν ότι τα συναισθήματά τους για απομόνωση είναι υψηλότερα, επειδή είναι πιο πιθανό να κυνηγούν την καριέρα από νωρίς και να μείνουν μόνοι τους χωρίς να έχουν επισυνάψει γάμο. Οι ηγέτες που τα πηγαίνουν καλά είναι ως επί το πλείστον άνδρες, ενώ η έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που πλήττονται περισσότερο και οι νέοι υπάλληλοι.

“Οι ηγέτες δεν έχουν επαφή», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Microsoft Jared Spataro. «61% λένε ότι ευδοκιμούν – αυτό το ποσοστό είναι 23% υψηλότερο από το μέσο εργαζόμενο, οπότε υπάρχει αποσύνδεση εκεί. Ενώ η μελέτη έδειξε ότι η χρήση του προϊόντος συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης της Microsoft Teams αυξάνεται, επισήμανε επίσης ότι αυτή η ασταμάτητη ανάπτυξη αποστραγγίζει τους εργαζόμενους. Ο χρόνος που αφιερώνεται στις συσκέψεις, έχει υπερδιπλασιαστεί και συνεχίζει να αυξάνεται, οι συναντήσεις είναι κατά μέσο όρο 10 λεπτά και ο τυπικός χρήστης του Teams στέλνει 45% περισσότερες συνομιλίες την εβδομάδα, με 42% περισσότερες από αυτές μετά από τυπικές ώρες εργασίας. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων λένε ότι ευδοκιμούν. Κανένας άλλος όμως δεν το κάνει.”

“Υπάρχει αυτό το συναίσθημα ότι ξαφνικά τα όρια έχουν φύγει -” το αφεντικό μου κατά κάποιον τρόπο σκέφτεται ότι μπορεί να με ξυπνήσει στις επτά και να συνεχίσει να στις επτά ή οκτώ ή εννέα μ.μ. “,” είπε ο Σπατάρο. «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν ότι όταν δουλεύουν πάρα πολύ τα πράγματα κάποια στιγμή δεν θα εξελιχθούν καλά.

Οι εταιρείες φαίνεται να τείνουν να επιτρέπουν ευελιξία σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία, καθώς η πανδημία μειώνεται σε ορισμένες χώρες. Οι θέσεις εργασίας στο LinkedIn για απομακρυσμένη εργασία έχουν αυξηθεί πέντε φορές και η Microsoft δήλωσε ότι διαφορετικές ομάδες εργαζομένων είναι πιο πιθανό να υποβάλουν αίτηση για αυτές τις θέσεις. Ωστόσο, η απομακρυσμένη εργασία έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση των δικτύων – Τα δεδομένα ομάδων και email του Outlook δείχνουν μείωση των μηνυμάτων που αποστέλλονται σε ολόκληρες ομάδες, μεγαλύτερες ομάδες ή ομάδες εκτός της κύριας περιοχής ενός εργαζομένου και αύξηση της εστίασης σε έναν αυστηρότερο κύκλο συναδέλφων. Ο κατασκευαστής λογισμικού ανησυχεί ότι αυτή η τάση μπορεί να βλάψει την καινοτομία.

Η Microsoft δήλωσε ότι θα ανοίξει ξανά την πανεπιστημιούπολη της, στο Redmond της Ουάσινγκτον αργότερα αυτό το μήνα, φέρνοντας πίσω υπαλλήλους που επιθυμούν να επιστρέψουν. Ακόμα και τότε οι αίθουσες συνεδριάσεων θα παραμείνουν εκτός εργασιών προς το παρόν, είπε ο Σπατάρο. Η εταιρεία έχει πει στους εργαζομένους ότι ακόμη και μετά το άνοιγμα των γραφείων εντελώς, είναι ελεύθεροι να εργάζονται από το σπίτι τον μισό χρόνο χωρίς ειδική άδεια.

πηγή: www.bloomberg.com

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων