Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Bloomberg: Οι «μικροί» με αποδόσεις που ξεπέρασαν και αυτές της Amazon

Ενώ η Amazon και οι λοιποί γίγαντες της ομάδας των FANG (Facebook, Amazon Netflix και Google) κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα, οι καλύτερες αποδόσεις στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταγράφηκαν από εταιρείες που πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει.

Οι μεγάλες αποδόσεις κατεγράφησαν από εκείνους που είχαν επενδύσει σε μετοχές μικρών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως την κατασκευή παιχνιδιών για κινητά. Οι μετοχές εταιρειών όπως οι γερμανικές Westwing Group και Home24 και οι Σουηδικές Lyko Group και Boozt υπερδιπλασιάστηκαν φέτος, ξεπερνώντας κατά 70% τις επιδόσεις της Amazon. Και δεν είναι μόνο το λιανεμπόριο: η LoopUp, η οποία κατασκευάζει λογισμικό για βιντεοκλήσεις, και ο κατασκευαστής παιχνιδιών G5 Entertainment επίσης καταγράφουν μεγάλη άνοδο.

Westwing, αύξηση 448%

Η Westwing με έδρα το Μόναχο, η οποία πουλά έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού, έχει χρημαστιστηριακή αξία περίπου 400 εκατ. ευρώ. Η επενδυτική εταιρεία Rocket Internet μείωσε το μερίδιό της στην εταιρεία σε περίπου 25% από το προηγούμενο 32% που κατείχε πριν την πραγματοποίηση της δημόσιας εγγραφής της (IPO) τον Οκτώβριο του 2018. Η Westwing αύξησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδά της τον περασμένο μήνα, με την Citigroup να της αποδίδει αξιολόγηση neutral.

Lyko, αύξηση 354%

Η Lyko, με χρηματιστηριακή αξία 6,1 δισ. κορώνων (685 εκατομμύρια δολάρια), διατηρεί κομμωτήρια και διαθέτει περισσότερα από 55.000 προϊόντα περιποίησης μαλλιών και ομορφιάς στο διαδίκτυο. Η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης τον Δεκέμβριο του 2017 και η μητρική της εταιρεία η Lyko Holding διακρατεί περίπου τις μισές μετοχές. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 58% το δεύτερο τρίμηνο, με τις διαδικτυακές της πωλήσεις να εκτοξεύονται με άνοδο 99%.

Boozt, αύξηση 138%

Η Boozt εισήχθη στο Χρηματιστήριο τον Μάιο του 2017 και πουλά ρούχα, παπούτσια και τσάντες στον ιστότοπό της. Η σουηδική εταιρεία πρόσθεσε περισσότερους από 300.000 πελάτες από όλη την Σκανδιναβία κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προβλέπουν μικρή ανοδική πορεία για την Boozt, της οποίας η χρηματιστηριακή αξίας ανέρχεται στις 7,4 δισ. κορώνες: Ο μέσος όρος της τιμής στόχου είναι μόλις 3,3% πάνω από το επίπεδο που διαπραγματεύεται τώρα η μετοχή.

Home24, αύξηση 181%

Η γερμανική Home24 που εισήχθη στο Χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2018, πουλά έπιπλα στο διαδίκτυο και στηρίζεται από την Kinnevik, τον μεγαλύτερο μέτοχο της Zalando. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 49%, το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της και αποτέλεσμα να αυξήσει τις προβλέψεις ανάπτυξης για το έτος.

LoopUp, αύξηση 192%

Η LoopUp ωφελήθηκε από το γεγονός ότι η πανδημία ανάγκασε τους υπαλλήλους να εργαστούν από το σπίτι, αν και το ράλι στις τιμές της μετοχής δεν ήταν τόσο ακραίο όσο εκείνο της Zoom στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές δίνουν στη μετοχή σύσταση αγοράς και εκτιμούν ότι το ράλι θα συνεχιστεί. Η LoopUp έχει χρηματιστηριακή αξία 124,6 εκατ. λιρών (161 εκατομμύρια δολάρια).

G5 Entertainment, αύξηση 266%

Οι μετοχές της G5 Entertainment σημείωσαν άλμα καθώς οι χρήστες στράφηκαν στα δωρεάν παιχνίδια των κινητών για να τα διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια του lockdown. Τα έσοδα της αυξήθηκαν 27% το δεύτερο τρίμηνο και ο μέσος αριθμός μηνιαίων ενεργών χρηστών αυξήθηκε κατά 13%. Η μετοχή της έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 40% ετησίως από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Σουηδίας το 2006, με την χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στις 3,4 δισ. κορώνες.

Best of the Best, αύξηση 379%

Η Best Of The Best διοργανώνει διαδικτυακούς διαγωνισμούς, με βραβεία όπως αυτοκίνητα, μετρητά, διακοπές, ποδήλατα και ρολόγια. Η εισηγμένη στο Λονδίνο έχει χρηματιστηριακή αξία 161,8 εκατ. λιρών και τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι ξεκινά επίσημη διαδικασία πώλησης καθώς προσέλκυσε «αυξημένο ενδιαφέροντος» μετά τα ετήσια αποτελέσματά της που κατέγραψαν αύξηση εσόδων και κερδών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων