Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Bloomberg: Οι ταπεινοί Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πώς να κουμαντάρει το «τέρας» της πανδημίας

Το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας για την Ελλάδα αναφέρει πως από «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης που χρειάστηκε «να το πάρουν από το χέρι» οι εταίροι της Ενωσης για να το βγάλουν από τη 10ετή χρηματοπιστωτική κρίση, η χώρα αποτελεί πλέον παράδειγμα για όλο τον κόσμο, καθώς ανταποκρίθηκε τόσο γρήγορα όσο κανείς στην πρόκληση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη είχε ανακοινώσει 2.207 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 105 θανάτους, απέχοντας παρασάγγας από τον απολογισμό της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας που μαζί μετρούν σχεδόν 58.000 θανάτους.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι πιο κοντά στη Γερμανία, μια ακόμα χώρα που θεωρείται ότι αντιμετώπισε τον ιό υπεύθυνα και αποτελεσματικά.

Χθες τα εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού απέδωσε ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος και συγγραφέας Γουβάλ Νώε Χαράρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον James Corden και τη δημοφιλή εκπομπή του «The Late Late Show with James Corden».

«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά για την ανάσχεση της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο Χαράρι, εκφράζοντας μάλιστα τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας την εξάπλωση του ιού.

«Αν ήταν να διαλέξω ποιος θα έπρεπε να ηγείται στον κόσμο τώρα – για την πανδημία – ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, θα διάλεγα σίγουρα την Ελλάδα…».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων