Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Bloomberg: Παραδέχθηκε ο Τζόνσον ότι το πρόγραμμα εστίασης βοήθησε στην εξάπλωση του ιού

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε ότι κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης για τη στήριξη των εστιατορίων που εφαρμόστηκε το καλοκαίρι μπορεί να συνέβαλε στην περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με το πρόγραμμα “Eat Out to Help Out”, η κυβέρνηση κατέβαλε έως και 10 λίρες (12,94 δολάρια) ανά άτομο για το κόστος ενός γεύματος σε εστιατόρια ή καφετέριες σε μια προσπάθεια να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας και να ενθαρρύνει τους πολίτες να ξοδέψουν και πάλι χρήματα μετά το lockdown της πανδημίας

Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 τον Σεπτέμβριο στην Βρετανία ανάγκασε τον Τζόνσον να επιβάλει περιορισμούς στον κλάδο της εστίασης, με την εφαρμογή της λειτουργίας των μαγαζιών έως 10 μ.μ. και την πρόβλεψη αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση μασκών σε παμπ και εστιατόρια.

Σε σημερινή του συνέντευξη στο BBC, ο Τζόνσον υπερασπίστηκε το πρόγραμμα “Eat Out to Help Out” αναφέροντας ότι βοήθησε στην προστασία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον κλάδο της εστίασης, αλλά παραδέχθηκε ότι μπορεί να είχε αντίκτυπο στον αριθμό των λοιμώξεων.

«Ήταν πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε αυτές τις δουλειές», είπε ο Τζόνσον. «Στο βαθμό που το σχέδιο αυτό μπορεί να συνέβαλε στη διάδοση του ιού, τότε προφανώς αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων