Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Bloomberg: Ποια δήμαρχος απέρριψε την πρόταση Μπάιντεν για κυβερνητικό πόστο;

Η δήμαρχος της Ατλάντα, Κίσα Λανς Μπότομς, απέρριψε την πρόταση του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για συμμετοχή της στη μελλοντική του κυβέρνηση.

Η απόρριψη της πρότασης προέκυψε εν μέσω εικασιών για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στη νέα διοίκηση.

Η 50χρονη Μπότομς είδε τη δημοτικότητά της να ανεβαίνει χάριν στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις ταραχές που έλαβαν χώρα το περασμένο καλοκαίρι στην Ατλάντα και θεωρείται μάλιστα, ένα από τα ανερχόμενα αστερία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι Μπότομς προοριζόταν να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης ή να αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τις Μικρές Επιχειρήσεις.

«Η πρόταση αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τη δήμαρχο Κίσα Λανς Μπότομς, την οποία αρνήθηκε με σεβασμό», ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο ο ανώτερος σύμβουλος Ρασάντ Τέιλορ. «Το ενδιαφέρον της δημάρχου παραμένει επικεντρωμένο στον λαό της Ατλάντα και στη μεγάλη πολιτεία της Τζόρτζια».

Μάλιστα, δημοσιογράφος του New Yorker ανέφερε την Παρασκευή ότι της προτάθηκε να αναλάβει επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στις Μπαχάμες, μία θέση με λιγότερο κύρος. Ωστόσο, ο Τέιλορ αρνήθηκε ότι έγινε αυτή πρόταση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων