Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Bloomberg: Ξεκινάει με μηδεν followers στο Twitter ο λογαριασμός του νέου POTUS

Το Twitter ενημέρωσε την ομάδα του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μετάβασης ότι οι followers του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μεταφερθούν στους επίσημους λογαριασμούς του Twitter που θα παραδοθούν τον Ιανουάριο στον νέο πρόεδρο και τον Λευκό Οίκο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η διοίκηση του Μπάιντεν θα ξεκινήσει με μηδέν followers και θα πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε ο Μπάιντεν να μπορέσει να προσεγγίσει άμεσα τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ακολουθούσαν τον Τραμπ.

Ο προσωπικός λογαριασμός του Μπάιντεν, @JoeBiden, έχει 21,7 εκατομμύρια followers.

Ο λογαριασμός @POTUS (από τα αρχικά των President of the United States) έχει περισσότερους από 33 εκατ. followers, ενώ o λογαριασμός @WhiteHouse έχει 26 εκατ. followers. Κάθε ένας από αυτούς τους λογαριασμούς είχε λίγο περισσότερους από 13 εκατ. followers την Ημέρα της προεδρικής ορκωμοσίας το 2017. Εκείνη την ημέρα μεταφέρθηκαν αυτόματα στον λογαριασμό @POTUS και οι followers του λογαριασμού @ POTUS44, που διαχειρίζονταν ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Μια τέτοια «μεταφορά» δεν προβλέπεται τώρα. «Το Twitter μας ενημέρωσε ότι πλέον η διοίκηση του Μπάιντεν θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν», ανέφερε σήμερα, Τρίτη, ο Ρομπ Φλάρεϊτ διευθυντής ψηφιακών μέσων της ομάδας Μπάιντεν. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η ομάδα του Μπάιντεν, μέσω email, διαμαρτυρήθηκε στο Twitter με την εταιρεία να τους απαντά ότι η ανακοίνωσή της «ήταν ξεκάθαρη».

Ο εκπρόσωπος του Twitter, Νικ Πασίλιο, δήλωσε ότι η εταιρεία «βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν σχετικά με ορισμένες πτυχές που σχετίζονται με τις μεταφορές λογαριασμών του Λευκού Οίκου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων