Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

BOMBA Ρομπόλη: Λάθος τα 8 στα 10 στοιχεία που επικαλούνταν η ΤΡΟΙΚΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, μίλησε για λάθος στοιχεία που επικαλούνταν για την αγορά εργασίας η τρόικα. Ο ίδιος κατηγόρησε την τρόικα για προσπάθειες απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, στις οποίες έγινε εκ μέρους τους μέχρι και χρήση ψευδών στοιχείων.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κλιμάκιο της Τρόικα, Σέρβας Ντε Ρουζ, ζητούσε και έκανε παρεμβάσεις για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους, κατήγγειλε ο κ. Ρομπόλης. Σχετικά με τα λάθος στοιχεία ανέφερε: «Οκτώ στα δέκα στοιχεία των Τροϊκανών, σε ότι αφορά την αγορά εργασίας ήταν λάθος. Δεν είχαν βαθιά γνώση της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορείς εξ αποστάσεως να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα όπως είναι η ανεργία».

Έχουμε να περιμένουμε και άλλα από τον κ. Ρομπόλη, του οποίου η κατάθεση διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη. Ήδη μετά από αποκαλύψεις σαν τις παραπάνω, ανακύπτει πολιτικό ζήτημα το οποίο θα μεγεθυνθεί το επόμενο διάστημα με πιθανές καταθέσεις σαν αυτή. Πέρα από τις πολιτικές ευθύνες που πιθανόν αποδοθούν σε εγχώριους πρώην αξιωματούχους, θα προκύψουν και ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμα το οποίο αξιολογείται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης. Θα παρακολουθούμε στενά στο Rizopoulos Post τις διαδικασίες τις εξεταστικής επιτροπής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων