Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Βόμβα Χαρδούβελη: Προαναγγέλλει εκλογές λόγω της στάσης της τρόικας!

«Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο».

Η δραματική περιγραφή ανήκει στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, κατά τη συνομιλία του στη Βουλή με βουλευτές οι οποίοι τον ρώτησαν πώς πήγε η διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι: «Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο» είπε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει: «Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%!».

Τι απαντά το υπουργείο των Οικονομικών

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαιώνοτνας στην ουσία τα λεγόμενα του κ. Χαρδούβελη.

Τι δήλωσε μετά την συνάντηση με Σαμαρά

Μετά την σύσκεψη πρώτα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και μετά ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης επιβεβαίωσαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης – παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος και μετά την 31η Δεκεμβρίου και επιχείρησαν να αποδώσουν την εξέλιξη αυτή – εφόσον επιβεβαιωθεί – σε τεχνικούς λόγους!

Εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Χαρδούβελης είπε: «Καλά πήγε (σ.σ. αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι). Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, συνεχίζουμε». Σε σχέση με την παράταση του προγράμματος ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως «Μπορεί να υπάρξει παράταση για μικρό διάστημα για τεχνικούς λόγους»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων