Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017

Άρχισε την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017.

«Ρεαλιστικός», «αναπτυξιακός» και «πλεονασματικός» είναι οι όροι με τους οποίους τον χρησιμοποίησε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, με την ΝΔ να κάνει λόγο για «μικρής κλίμακας παρέμβαση για το χρέος με βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό» και την κυβέρνηση να δέχετει σφοδρή κριτική και από άλλα μέλη της αντιπολίτευσης.

«Στόχος μας είναι μετά την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης να βγούμε στις αγορές, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ώστε να βγούμε από την επιτροπεία (…). Ο προϋπολογισμός αυτός έχει και κοινωνικό πρόσωπο: Πρώτον, θεσμοθετεί και χρηματοδοτεί το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης για όλη τη χώρα με 760 εκατ. ευρώ για 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Δεύτερον, δίνει, επιπλέον, ενίσχυση του Κοινωνικού Προϋπολογισμού για Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια με 300 εκατ. ευρώ και τρίτον, προστατεύει την πρώτη κατοικία για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά με 100 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπγιάλας κατηγόρησε τέλος την Νέα Δημοκρατία ότι δραπέτευσε από την εξουσία διότι το πρόγραμμα της είχε αποτύχει, όπως είχε αποτύχει και να πιάσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Κατήγγειλε επίσης ότι το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί σε απολύσεις, σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και σε 4ο Μνημόνιο. «Αυτό που φοβάται η ΝΔ είναι η επιτυχία της κυβέρνησης και του προγράμματος και η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία και γι΄αυτό έχει επενδύσει στην κινδυνολογία», είπε.Ο κ. Μπγιάλας κατηγόρησε τέλος την Νέα Δημοκρατία ότι δραπέτευσε από την εξουσία διότι το πρόγραμμα της είχε αποτύχει, όπως είχε αποτύχει και να πιάσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Κατήγγειλε επίσης ότι το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί σε απολύσεις, σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και σε 4ο Μνημόνιο. «Αυτό που φοβάται η ΝΔ είναι η επιτυχία της κυβέρνησης και του προγράμματος και η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία και γι΄αυτό έχει επενδύσει στην κινδυνολογία», είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων