Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Μπουρλά για μετάλλαξη Όμικρον: Μπορούμε να έχουμε εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί

Τη ετοιμότητα για την ανάπτυξη εμβολίου αποτελεσματικού και για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος τής Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη όπως η Όμικρον. Από μελέτες των παραλλαγών Βήτα και Δέλτα, δημιουργήσαμε μια προσέγγιση ανάπτυξης και παραγωγής παραλλαγμένων εκδοχών του εμβολίου μας σε 100 ημέρες, αν χρειαστεί, και θα το θέσουμε προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή ανάρτησή του.

«Ακόμη, πιστεύουμε πως η καλύτερη κάλυψη κατά της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον και όποιου νέου στελέχους ενδέχεται να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης κι ο αναμνηστικός εμβολιασμός όλων όσοι έχουν τις προϋποθέσεις, όπως συστήνεται» πρόσθεσε.


«Αν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η από τους στόματος αντιική θεραπεία μας μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε τώρα πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, περισσότερα σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση τών 50 εκατομμύριων. Προχωρώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον συνεχιζόμενο αγώνα μας» κατέληξε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Χθες, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Μπουρλά είχε ανακοινώσει πως η Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά της Covid-19, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner