Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Βουτιά στις 13.000 δολάρια για το bitcoin

Tο Bitcoin υποχώρησε έως και 21% την Παρασκευή, διευρύνοντας τις απώλειές του από το ενδοημερήσιο υψηλό αυτό το μήνα στο 40%, καθώς το πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα κατακλύστηκε από ένα κύμα πωλήσεων.

Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε στα 12.191,80 δολάρια πριν γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα $12.975,50 στις 3:47 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Το Bitcoin, που υποχώρησε έως και 38% από την υψηλότερη τιμή του στα $19.511, εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το 1.100% φέτος. Άλλα ψηφιακά νομίσματα βυθίστηκαν επίσης, με το “bitcoin cash”να καταρρέει κατά 38% και το ethereum να χάνει 26% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το coinmarketcap.com.

Οι επενδυτές πραγματοποιούν “έλεγχο πραγματικότητας”, δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής των συναλλαγών για την Ασία και τον Ειρηνικό στην Oanda Corp. “Το κύριο πρόβλημα ήταν μια φρενήρης ζήτηση για νομίσματα με περιορισμένη προσφορά, που οδήγησε λιγότερο έμπειρους επενδυτές να τα κρατούν ψηλά “.

Η απότομη πτώση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων μανίας για οτιδήποτε σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Haruhiko Kuroda δήλωσε ότι το Bitcoin δεν λειτουργεί κανονικά ως κανονικό μέσο πληρωμής και χρησιμοποιείται για κερδοσκοπία.

Πηγή: newmoney.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων