Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

«Μπρα ντε φερ» Ομπάμα – Ρεπουμπλικάνων, με παγκόσμιο ενδιαφέρον!

Η διαπραγμάτευση μεταξύ του Προέδρου Ομπάμα στις ΗΠΑ και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο σχετικά με την φορολογική πολιτική και τις περικοπές δαπανών αποκαλούμενη και “Fiscal Cliff”, παρακολουθείται στενά από το διεθνές οικονομικό σύστημα αλλά και από τις ηγεσίες των χωρών σε όλο τον πλανήτη, με δεδομένο ότι οι δονήσεις που θα προκληθούν, από μια αποτυχία να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, θα καταφέρουν ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στην ήδη ταλαιπωρημένη παγκόσμια οικονομία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρά την επανεκλογή του στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έχει να αντιμετωπίσει τους Ρεπουμπλικάνους με ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην αύξηση της φορολογίας που επιδιώκει ο Ομπάμα και πιέζουν σθεναρά για δραστικές μειώσεις στις κρατικές δαπάνες έτσι ώστε να υπάρξει μείωση στο αστρονομικό έλλειμμα στου προϋπολογισμού.

Το γεγονός ότι μια επιτυχής έκβαση αυτής της διαπραγμάτευσης είναι πολύ κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία, επιβεβαιώνεται και από του έμπειρου στη διεθνή πολιτική πρώην Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλέρ ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα σε συνέντευξη του στο CNN τόνισε, «ο κόσμος χρειάζεται μια συμφωνία για το fiscal cliff. Ελπίζω να μην διαρκέσει πολύ (η διαπραγμάτευση) διότι ο κόσμος παρακολουθεί. Το μοναδικό πράγμα το οποίο θα δώσει αύξηση στην παγκόσμια αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί μια λύση στο θέμα του fiscal cliff.»

Μάλιστα τόνισε ότι η επίλυση του θέματος θα είναι «κάτι πολύ καλό για την αμερικανική οικονομία και για τον Δυτικό Κόσμο γενικότερα.».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων