Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Βρέθηκαν οι σκληροί δίσκοι του Δ. Μαραθώνα- «Ντου» της ΕΛΑΣ στα σπίτια υπαλλήλων τα ξημερώματα

Στα σπίτια υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα βρέθηκαν αρχεία του δήμου μετά από σημερινούς ελέγχους της αστυνομίας που ακολούθησαν τις καταγγελίες του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, μετά από σχετική καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα, άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν τα ξημερώματα σε ελέγχους σε τέσσερις υπαλλήλους του Δήμου Μαρθώνα και ενός πρώην εξωτερικού συνεργάτη και κατάσχεσαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τέσσερα USB sticks, που θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε ότι λίγες μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή, ξηλώθηκαν  όλοι οι σκληροί δίσκοι από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οικονομικού τμήματος του δήμου. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε USB, αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του δήμου.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ψινάκης επισκέφθηκε προχθές τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ και σήμερα τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Μετά την καταγγελία, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αδικήματα κακουργηματικής φύσεως στα οποία εμπλέκονται έξι άτομα. Ωστόσο, οι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου και θα κληθούν αύριο να καταθέσουν στην Εισαγγελία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων