Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Break the Chain vol.2 στην Τεχνόπολη

Το Φεστιβάλ Break the Chain, θα λάβει χώρα στις 22 και 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, είναι η ενημέρωση και η αφύπνιση της κοινωνίας κατά της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, από τους αρμόδιους φορείς έως τους απλούς πολίτες, με βασικό όχημα την τέχνη και τον πολιτισμό.

Επιχειρείται επίσης να δοθεί μια διάσταση κοινωνικής ευαισθησίας και να «περάσει» το μήνυμα ότι η έννοια «κράτος» δεν είναι κάτι ξεκομμένο από την κοινωνία. Αντιθέτως, μας χρειάζεται όλους, για να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά.

Το BreakTheChain (#BtCFestival2) συμπίπτει με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Το πρόγραμμα του BreakTheChain (ΣπαστεΤηνΑλυσίδα), είναι πλούσιο. Περιλαμβάνει ενημερωτικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές δράσεις, µε τη συµµετοχή φορέων – εταίρων, οργανισμών αλλά και ιδιωτικών εταιρειών. Σχήματα τέχνης, προσωπικότητες και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια αντίδραση και ενεργοποίηση, κατά της Αλυσίδας Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

O Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων στην Ελλάδα, Ηρακλής Μοσκώφ, με αφορμή το Φεστιβάλ, δήλωσε στο in.gr ότι : «Το πρόβλημα του human trafficking δεν είναι απλά ένα έγκλημα, είναι ένα αφήγημα, μια κατάσταση για την οποία δεν υπάρχει υψηλή ευαισθησία και αντίδραση από την πλευρά της κοινωνίας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων