Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Βρετανικές τράπεζες μεταφέρουν εκατομμύρια στα ΑΤΜ της Σκωτίας ενόψει δημοψηφίσματος

Επί ποδός βρίσκονται οι βρετανικές τράπεζες, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Independent, μετέφεραν με άκρα μυστικότητα εκατομμύρια χαρτονομίσματα στα βόρεια της χώρας προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση από Σκωτσέζους που θα σπεύσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους σε περίπτωση που η κάλπη δείξει απόσχιση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές, η μεταφορά των χρημάτων έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα ATMs δεν θα ξεμείνουν από ρευστό σε περίπτωση που προκληθεί πανικός αν στο δημοψήφισμα της Παρασκευής οι Σκωτσέζοι αποφασίσουν την ανεξαρτητοποίησή του από τη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν φόβοι πως οι Σκωτσέζοι θα θελήσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Αγγλία σε περίπτωση απόσχισης.

Τραπεζίτες, ωστόσο, αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν αυξημένες αναλήψεις, υπογραμμίζοντας την δέσμευση της Τράπεζας της Αγγλίας να στηρίξει όλους τους λογαριασμούς για διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών από την ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μεγάλες τράπεζες όπως RBS και Lloyds προειδοποίησαν ότι θα μεταφέρουν την έδρα τους σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι πουν «ναι» στην ανεξαρτησία τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img