Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Brexit: Χωρίς ιδέες ο Ντέιβις στις Βρυξέλλες

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις ξέχασε τις σημειώσεις του ή απλά δεν έχει καθόλου ιδέες;
Οι εικόνες από τη σημερινή έναρξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες έδειξαν τον Βρετανό υπουργό για το Brexit απέναντι στον Ευρωπαίο εταίρο του χωρίς σημειώσεις ή χαρτιά, προκαλώντας αντιδράσεις από τους επικριτές που υποστηρίζουν ότι μια διχασμένη κυβέρνηση είναι θλιβερά απροετοίμαστη για τη διαδικασία.
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και οι σχολιαστές στο Twitter άσκησαν κριτική με αφορμή τις εικόνες που τραβήχθηκαν καθώς ο Ντέιβις και η ομάδα του κάθησαν απέναντι από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ. Και οι τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν μεγάλες στοίβες με χαρτιά μπροστά τους, ενώ ο Ντέιβις, ο βασικός του διαπραγματευτής και ο πρέσβης της Βρετανίας στην ΕΕ δεν είχαν τίποτα.
«Ο Ντέιβιντ Ντέβις δεσμεύθηκε να ξεκινήσουν τη δουλειά? και να μπουν στην ουσία του θέματος στις συζητήσεις για το Brexit καθώς ξεκινά σήμερα ένας νέος γύρος», έγραψε η Daily Mirror. «Μόνο που υπάρχει ένα προβληματάκι. Ο υπουργός των Τόρις για το Brexit εικονίζεται να κάθεται για διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. χωρίς σημειώσεις».
Ο Μπαρνιέ κάλεσε τους Βρετανούς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θέλουν, ενώ έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το δημοψήφισμα του Brexit.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων