Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Η Burberry λανσάρει μια νέα συλλογή από ανακυκλωμένα υφάσματα

εκινώντας με τη μείωση του άνθρακα, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Burberry συνεχίζει τις προσπάθειές της να γίνει πιο βιώσιμη, ανακοινώνοντας μια νέα περιβαλλοντική πρωτοβουλία για την 50η επέτειο της Ημέρας της Γης.

Παρουσιάζοντας το “ReBurberry Edit”, το βρετανικό brand επιμελήθηκε μια επεξεργασία 26 διαφορετικών στυλ από τη συλλογή SS20, τα οποία είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά. Με το κλασικό χαρακτηριστικό Burberry Trench Coat της μάρκας, το οποίο φέρει την υπογραφή της μάρκας, ο οίκος παρουσιάζει επίσης μια σειρά από κάπες, παρκά και αξεσουάρ, τα οποία δημιουργήθηκαν από θραύσματα, βιομηχανικά πλαστικά και άλλα ανακυκλωμένα υλικά.

Ελπίζοντας να επιτύχει περισσότερη περιβαλλοντική διαφάνεια, η μάρκα παρουσιάζει επίσης ένα νέο σύστημα επισήμανσης, το οποίο θα επιτρέψει στους πελάτες να αποκτήσουν μια βαθύτερη εικόνα των περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων ενός προϊόντος. Έρχεται με τη μορφή ετικέτας σε απόχρωση φυστικί, που θα τοποθετηθεί σε ρούχα. Η ετικέτα θα επιτρέψει στον καταναλωτή να καταλάβει αν ένα προϊόν πληρεί μια σειρά περιβαλλοντικών κριτηρίων, όπως αν υπάρχουν ανακυκλωμένες φυσικές ίνες που χρησιμοποιούνται στα υλικά.

Για το AW20 συλλογή, η Burberry συνέχισε να προωθεί τη βιωσιμότητα μέσω μιας “carbon – neutral” επίδειξης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων