Η αγαπημένη γιορτή όλων μας πλησιάζει και το κέικ χιονάνθρωπος είναι η καλύτερη επιλογή για να εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους στο εορταστικό σας τραπέζι.
Υλικά:
Για το κεικ
185 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει
45 γραμ. καρύδα
ξύσμα 2 λεμονιών
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
125 γραμ βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
250ml γάλα
Για το στόλισμα:
καρύδια σε τρίμματα
καραμελάκια Smarties
τρούφα πολύχρωμη
250 γρ αλατισμένο βούτυρο
400-500g ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ που έχει σχήμα χιονάνθρωπου. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε την καρύδα, το ξύσμα των λεμονιών, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύετε καλά με το μίξερ ή με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Ψήστε το κέικ για 40 λεπτά και αφού σβήσετε τη φωτιά, αφήστε το κέικ στη φόρμα για 5 λεπτά για να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάτε το υπόλοιπο βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Σταδιακά προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, χτυπώντας μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή, δηλαδή να μπορεί να απλωθεί εύκολα πάνω από το κέικ. Αφαιρείτε προσεκτικά το κέικ από την φόρμα του και με μια σπάτουλα απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από το κέικ.
Το τελευταίο στάδιο της παρασκευής είναι η διακόσμηση. Tα καρύδια σε τρίμματα, τα καραμελάκια smarties, η τριμμένη καρύδα και η πολύχρωμη τρούφα θα σας χρειαστούν για να κάνετε τα μάτια, το καπέλο, το κασκόλ και τα κουμπιά του χιονάνθρωπου.