Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

CEO Airbnb: Τα ταξίδια δεν θα γίνουν ποτέ ξανά όπως πριν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι προέβλεψε την Πέμπτη ότι τα ταξίδια θα αλλάξουν διά παντός λόγω της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι θα αναζητούν να επισκεφθούν μικρότερες πόλεις και να περνούν περισσότερο χρόνο επισκεπτόμενοι φίλους και συγγενείς.

Ο παραδοσιακός τουρισμός και οι επισκέψεις σε αξιοθέατα σε κορυφαίους προορισμούς θα μειωθούν σημαντικά, μια που οι ταξιδιώτες θα επισκέπτονται μικρότερους και κοντινότερους προορισμούς, ενώ θα μειωθούν και οι πτήσεις για επαγγελματικές συναντήσεις.

Οι ταξιδιώτες «λαχταρούν αυτό που έχουν στερηθεί», δήλωσε ο Τσέσκι στο πρακτορείο Reuters. «Δεν λαχταρούν να δουν την Times Square. Λαχταρούν να δουν τους φίλους και τους συγγενείς τους, που τους έχουν λείψει».

Η startup βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία στις αρχές του 2020, καθώς οι δραστηριότητές της μειώθηκαν κατά 80% μέσα σε λιγότερο από οκτώ εβδομάδες.

Ωστόσο, καθώς τα lockdown άρχισαν να χαλαρώνουν, περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν να νοικιάσουν κατοικίες αντί για δωμάτια ξενοδοχείων, και η εταιρεία επωφελήθηκε από αυτό το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αναπάντεχα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο.

Η εταιρεία πραγματοποίησε μια τεράστια αρχική δημόσια προσφορά τον Δεκέμβριο και η μετοχή της υπερδιπλασιάστηκε στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο. Η μετοχή της Airbnb ενισχύθηκε κατά 10% φθάνοντας την τιμή ρεκόρ των 187,42 δολαρίων την Πέμπτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων