Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Χάνει έδαφος ο Μακρόν – Τον πλησιάζει “επικίνδυνα” η Λεπέν

Στις εκλογές της άνοιξης του 2022 τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που αφορούν την πρόθεση ψήφου.

Τα τωρινά δεδομένα  θέλουν την αρχηγό του Εθνικού Συναγερμού, Μαρί Λεπέν να έρχεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ποσοστό 28% έναντι 24% του Εμανουέλ Μακρόν. Στον δεύτερο γύρο οι δημοσκοπήσεις δίνουν οριακή νίκη στον Μακρόν, όπου ο συσχετισμός διαμορφώνεται στο 52% προς 48% υπέρ του νυν προέδρου.

Η “τακτική Λεπέν” απέδωσε καρπούς

Η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, Μαρί Λεπέν ήδη από το 2011 ακολουθεί μια επιτυχημένη με τα τωρινά δεδομένα τακτικής “αποδαιμονοποίησης”. Το 2011, χρονιά που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος, άλλαξε το όνομά του από Εθνικό Μέτωπο σε Εθνικό Συναγερμό. Ακολούθως, απέπεμψε τους ακραία εκτεθειμένους εκπροσώπους της δεξιάς αλλά και τους αντισημίτες. Δεν δίστασε μάλιστα να αποπέμψει ακόμα και τον πατέρα της για το καλό του κόμματος που έχτιζε. η τακτική Λεπέν απέδωσε καρπούς ήδη από τις προηγούμενες εκλογές και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει ακόμα πιο δυναμικά την προεδρία.

HTML tutorial

Επιπρόσθετα, οι εκκλήσεις για έξοδο από το ευρώ έχουν εξαφανιστεί, ενώ η Λεπέν δεν εναντιώνεται πλέον στην Ε.Ε., αλλά επιδιώκει να τη μεταρρυθμίσει εκ των έσω, όπως η ίδια λέει. Επιδιώκει να προβάλλονται οικολογικές και φιλοζωικές θέσεις,  ενώ και ο φεμινισμός, δεδομένου του φύλου της αρχηγού, έχει την τιμητική του.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων