Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα

Στις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα «αν όλα πάνε καλά», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Επανέλαβε ότι προς το παρόν ισχύει η μετακίνηση μεταξύ νομών μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας ή επαγγελματικής απασχόλησης που αποδεικνύεται.

Για τα νησιά εξήγησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν το προσεχές διάστημα. 

Δεν είναι αντίσταση ή μαγκιά η συγκέντρωση σε πλατείες

Ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε και σήμερα αυστηρό μήνυμα κατά των συγκεντρώσεων χωρίς μέτρα προφύλαξης σε πλατείες διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

«Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου» τόνισε και θύμισε τις εκατόμβες νεκρών που θρήνησαν άλλες χώρες τις οποίες «δεν πρέπει να τις ξεχνάμε».

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι οι συγκέντρωση στις πλατείες δεν είναι ούτε μαγκιά, ούτε αντίσταση και πως όσοι επιμένουν θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους τη ζωή, τη ζωή των φίλων και των δικών τους ανθρώπων.

Τέλος η μπάλα – Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα τα σχολεία 

Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Χαρδαλιάς περιέγραψε τους νέους κανόνες που θα ισχύσουν για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Θα περιοριστεί ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών και δεν θα μπορούν να συγκεντρώνονται στο προαύλιο πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος μαθητών σε κάθε τάξη είναι 15 και σε περίπτωση που τα τμήματα είναι μεγαλύτερα θα χωρίζονται σε υποτμήματα και η εκπαίδευση θα γίνεται εκ περιτροπής. Εφόσον πλεονάζουν οι αίθουσες, η διδασκαλία σε υποτμήματα θα είναι καθημερινή.

Εφόσον οι αίθουσες είναι μικρές για να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών, τότε τα τμήματα θα χωρίζονται ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών.

Πώς θα γίνεται το διάλειμμα – Τέλος η μπάλα

Στα διαλείμματα η έξοδος των μαθητών από τις αίθουσες θα είναι σταδιακή και θα γίνεται με σειρά. Θα οριστούν διαφορετικοί χώροι για την κάθε τάξη και οι αίθουσες θα αερίζονται. Επίσης απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ.

Μέτρα αποσυμφόρησης, θα εφαρμοστούν και στις αίθουσες των εκπαιδευτικών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων