Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Χαρδαλιάς: Δεν αποκλείεται να κάνουμε Χριστούγεννα με μηνύματα στο 13033

Την πιθανότητα να κάνουμε γιορτές σε καθεστώς lockdown επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να αλλάξουμε… χρονιά με SMS στο 13033 επισημαίνοντας ότι «τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά» ενμώ αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να γιορτάσουμε περιορισμένα και με λιγότερες συναναστροφές.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε προς τα Χριστούγεννα και για το εάν θα εφαρμοστεί ένα lockdown – φυσαρμόνικα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι’ αυτό το πιο αποτελεσματικό. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς».

Σχετικά με το τι έφταιξε και φτάσαμε στο lockdown 2 ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «σε γενικές γραμμές δύο ήταν οι συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη δυσμενή και ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη. Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλ. σε κλειστούς χώρους. Οι βορειότερες περιοχές της χώρας προφανώς επηρεάστηκαν πρώτες και το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια έντονη αυξητική τάση να διαμορφώνεται, με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνουν πρώτες σε πολύ αυστηρό καθεστώς. Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού, η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα – εξ ου και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για νέο lockdown».

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων