Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Χαρδαλιάς για τις φωτιές: Μάχη σε 51 μέτωπα, με 8 μποφόρ – Δεν απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στην Ευβοία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές.

Τόνισε πως η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πύρινα μέτωπα, ενώ διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Εστιάζοντας στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο κ.Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια. Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκου του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή, πάνω από τα Νέα Στύρα Ευβοίας με ειδικό πυροσβεστικό εναέριο μέσο πετά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες.

Αναφερόμενος στο μέτωπο των πυρκαγιών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, νωρίτερα όμως οι φλόγες πλησιάσαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Πηγή Πρώτο Θέμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων