Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Χαρδαλιάς: Μόνο από Έλληνες η είσοδος από τα χερσαία σύνορα

Στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τις εξελίξεις στον νέο κορωνοϊό συμμετείχαν οι κ.κ. Χαρδαλιάς, Μαγιορκίνης και η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί. Οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά και ως εκ τούτου θα ισχύουν τα εξής:

1)Από τον Προμαχώνα η διέλευση από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Από Κακκαβιά, μόνο Έλληνες από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι σε 7ήμερη καραντίνα.

Από Ευζώνους και Κήπους μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ.

Νυμφαίο, Ορμένιο μόνο Έλληνες πολίτες και για μεταφορές.

Η Κρυσταλοπηγή είναι από σήμερα κλειστή.

Επιπλέον για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται αρνητικό τεστ.

Η κυρία Παπαευαγγέλου δήλωσε:

Παρατηρείται την τλευταία εβδομάδα μια σταθερή αύξηση των κρουσμάτων. Πάνω από 4.000 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αττική, Τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων σε Λάρισα, Πέλλα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αν η χρήση της μάσκας φτάσει στο 95% του πληθυσμού, ίσως τα lockdown να μην χρειάζονται.

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με την εμπειρία της προηγούμενης άνοιξης, θα περιμέναμε μεγαλύτερη ύφεση. Το ζήτημα είναι σύνθετο και συνδέεται με το μεγάλο φορτίο που είχαμε. Αυξάνουμε συνεχώς τα τεστ. Μεγάλος αριθμός τεστ έγιναν την τελευταία εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα. Τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ δείχνουν μια σταθεροποίηση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, όχι όμως και στη Θεσσαλία.

Το σύστημα θα συνεχίσει να πιέζεται για μία ή δύο εβδομάδες ακόμη. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις, η κούραση για την εφαρμογή των μέτρων υπερτερεί.

Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε επειδή κάποιος στο περιβάλλον μας νόσησε ή είναι ασυμπτωματικός. Είναι απρόβλεπτο ποιος θα νοσήσει σοβαρά. Ας μην γελιόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορωνοϊό. Αν δεν είχαν νοσήσει, δεν θα είχαν πεθάνει. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο. Αν υπήρχαν σφαίρες, δεν θα κοιτάγαμε να ξεφύγουμε από τα μέτρα. Να ξεγελάσουμε το σύστημα.

Τα εμβόλια έχουν απόλυτα αποδεκτό προφίλ ασφάλειας και έχουν μόνο τις συνηθισμένες επιπτώσεις. Ο μαζικός εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική λύση.

Συμπερασματικά βλέπουμε μία τάση σταθεροποίησης, αλλά το φορτίο ποραμένει στη χώρα σε υψηλά επίπεδα.

Ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε:

Η Αττική συνέχισε να βελτιώνεται αυτή την εβδομάδα. Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει υπερπενταπλάσιο φορτίο, δείγμα της συμπεριφοράς του Οκτωβρίου. Η ηλικία 19-39 παρουσιάζει σταθεροποίηση. Τα παιδιά δείχνουν πολύ χαμηλά επίπεδα και καταδεικνύει ότι η επιρροή τους στην πανδημία είναι ελάχιστη. Τώρα βοηθήστε τους ηλικιωμένους.

Στο επίπεδο του εμβολίου, η pfizer καταθέτει αίτημα για κατεπείγουσα έγκριση. Στο εμβόλιο της Οξφόρδης, η έκθεση συμπερασμάτων έδειξε υψηλή απόκριση και στους ηλικιωμένους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων