Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Χαρδαλιάς: Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και εξαιρετικά κρίσιμες

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στη σημερινή ανακοίνωση για την εξέλιξη της νόσου COVID-19 στη χώρα, καθώς δεν μετείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως που θα ανακοίνωνε αποφάσεις για τα σχολεία. Οπως εξήγησαν, η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδριάζει ακόμη, οπότε οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Σάββατο, από την υπουργό Παιδείας.

Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, συνεχίζει την αυξητική του πορεία, καθώς και σήμερα τα ημερήσια κρούσματα σκαρφάλωσαν και πάλι στις 3.000, με τη χώρα να διανύει το δεύτερο της lockdown.

Ήδη έχει γίνει γνωστή η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 έως τις 05:00 .

Συνεπώς, η κυβέρνηση ωθείται στην περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων στο πλαίσιο της αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας σήμερα Παρασκευή στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Το ωράριο των καταστημάτων – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν στις 20:30.

Διευκρίνισε εκ νέου ότι η παράδοση κατοίκων (delivery) θα επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται κι η παραλαβή από τα καταστήματα (take away) και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου καθηγήτρια Παιδιαιτρικής του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είπε ότι το β’ κύμα έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Στην χώρα μας υπάρχει διασπορά σε περιοχές που δεν είχαμε μέχρι τώρα
Ενδεχομένως να αφορά την συγκομιδή ελιάς. Φαίνεται ότι είμαστε στο «πικ» του δευτερου κύματος» σημείωσε και πρόσθεσε: Η αυξηση των θανάτων είναι ανάλογη με την αυξηση των κρουσμάτων. Βλέπουμε μια μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι να δούμε πότε θα αποδώσει το λοκντάουν» είπε επίσης το μέλος της Επιτροπής και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων