Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Χαρίτσης: Αν συνεχίσει η κυβέρνηση την ολιγωρία, το πρόβλημα στην οικονομία θα γίνει μεγαλύτερο

Στην εκτίμηση ότι το ζήτημα της οικονομίας θα είναι το κυρίαρχο όσο περνά ο καιρός, προέβη ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία θα βιώσει μια πρωτοφανή κρίση της οποίας αφενός την έκταση και το βάθος δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς, όμως σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν της χρηματοπιστωτικής κρίσης, δέκα χρόνια πριν.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε σε μελέτες που δείχνουν ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα υποστεί τη μεγαλύτερη ύφεση από όλες τις άλλες και επανέλαβε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα καθώς «αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία αν συνεχίσει με αυτά τα μέτρα θα βρεθεί σε μια κατάσταση όπου πολύ σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε επιχειρήσεις που θα έχουν κλείσει και εργαζομένους που θα έχουν βγει στην ανεργία».
Χαρίτσης: Προκλητικό να μιλά ο Μητσοτάκης για «λεφτόδεντρα»

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι προκλητικό ο Πρωθυπουργός να μιλά για «λεφτόδεντρα» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει καμιά πειστική απάντηση και κανένα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την οικονομία. «Αν συνεχίσει η κυβέρνηση με αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, σε λίγους μήνες δεν θα μιλάμε για επιχειρήσεις με προβλήματα και εργαζομένους που υποαπασχολούνται, αλλά για χιλιάδες λουκέτα και υψηλή ανεργία», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας που δημιουργήθηκαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια και να ενταχθεί το σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας στον σχεδιασμό του υπουργείου υγείας

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων