Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

To Charlie Hebdo μεταφέρθηκε στα γραφεία στη Liberation

Λίγες ημέρες μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση που κόστισε τη ζωή 12 ατόμων, το επιτελείο του Charlie Hebdo προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Σήμερα, όσοι επέζησαν της επίθεσης, εγκαταστάθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Liberation και έστησαν το νέο της αρχηγείο τους.

Η ηλεκτρονική έκδοσης της Liberation δημοσίευσε σήμερα ένα κείμενο στο οποίο περιγράφει όσα συμβαίνουν κατά την προετοιμασία του Charlie Hebdo:

“Η ομάδα του Charlie Hebdo έκανε «κατάληψη» στο ζεστό γραφείο συσκέψεων της Liberation, που φωτίζεται από ένα στρογγυλό παράθυρο που ανοίγει για να βγαίνουν τα σύννεφα του καπνού. Στο στρογγυλό τραπέζι βρίσκονται οι υπολογιστές που έχει δανείσει στους συντάκτες η Le Monde και γύρω του κάθονται οι οι Willem, Luz, Coco, Babouse, Sigolène Vinson, Antonio Fischetti, Zineb El Rhazoui και Laurent Lége. Με πρησμένα μάτια πάνω από 25 άτομα που αποτελούν τον σκληρός πυρήνας του περιοδικού και κάποιοι από τους εξωτερικούς συνεργάτες φτιάχνουν το επόμενο τεύχος του Charlie Hebdo.

Ένα εκατομμύριο αντίτυπα θα κυκλοφορήσουν την επόμενη Τετάρτη, από το τεύχος που αποφασίστηκε ότι θα τυπωθεί σε τιράζ 20 φορές από εκείνο που τυπωνόταν μέχρι τώρα. O Biard σκέφτεται τους νεκρούς και λέει στους υπόλοιπους: «Οι φίλοι μας έχουν πεθάνει, αλλά, εμείς δεν πρέπει να τους εκθέσουμε δημοσίως».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων