Μέχρι πρότινος, η Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν μία υπόθεση για ταινία επιστημονικής φαντασίας. Από τον περασμένο Νοέμβριο όμως αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου. Μάλιστά, σήμερα ανακοίνωσε η Microsoft ότι η νέα έκδοση του φυλλομετρητή Edge, θα έχει ενσωματωμένο το ChatGPT, όπου ο καθένας μπορεί να ρωτήσει ό, τι του κατέβει στο μυαλό. Την ίδια ώρα η Google ετοιμάζει τη δική της απάντηση με το Bard, που αν και είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης ακόμη, αποτελεί το πιο σημαντικό πρότζεκτ αυτήν τη στιγμή του τεχνολογικού κολοσσού, που διαθέτει τα περισσότερα γνωσιολογικά δεδομένα του ανθρώπινου πνεύματος.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ertnews.gr, Τάσος Οικονόμου, στην εκπομπή του ERTNEWS TV, Prime Time, που παρουσιάζει ο Ηλίας Σιακαντάρης, η εν λόγω εφαρμογή «είναι μία τεχνητή νοημοσύνη η οποία μπορεί να εμφανίζει δεξιότητες γλωσσικής έκφρασης όπως έχουμε εμείς οι άνθρωποι και να απαντάει σε όποιες ερωτήσεις της κάνουμε. θα θέσω ένα παράδειγμα. Κάποιος ρώτησε το ChatGPT τι είδε ο Χριστόφορος Κολόμβος το 2015, όταν έφτασε στο Νέο Κόσμο και εκείνο του απάντησε ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν έφτασε το 2015 στον Νέο Κόσμο. Είχε φτάσει το 1492, πολλά χρόνια πριν, αλλά εάν έφτανε το 2015 θα έβρισκε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο από αυτόν που αντίκρισε όταν πρωτοπήγε και βλέπουμε εδώ την ικανότητα σύνθεσης ανθρώπινης σκέψης, αποτυπωμένη».
«Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι οι μηχανές αναζήτησης φαίνεται ότι αρχίζουν και αποτελούν ένα ζήτημα του παρελθόντος και πια μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, ψηφιακή σε μια νέα εποχή του διαδικτύου, όπου πολλά δεδομένα αλλάζουν και όπου η τεχνητή νοημοσύνη και ικανότητα του έξυπνου ιστού αποτυπώνεται πλέον στην καθημερινότητα των χρηστών».
Πηγή: ertnews.gr