Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Χατζηδάκης: ‘Αμεσα, προσωρινές συντάξεις σε όσους έχουν κάνει αίτηση

Μια πρώτη λύση στους ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν σύνταξη για πολλά χρόνια επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εργασίας. Όπως αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο project manager για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων σε συνεργασία με την διοίκηση του ΕΦΚΑ, προχωρούν τις διαδικασίες ώστε ναα δωθούν, προσωρινές συντάξεις. Θα αφορά όσους είναι πάνω από 62 ετών ενώ η προσωρινή σύνταξη «θα είναι αντίστοιχη της εθνικής σύνταξης με βάσει τα χρονιά που έχουν δουλέψει», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

«Αυτά θα γίνουν πολύ γρήγορα, τόνισε.Στόχος είναι να ανακουφίσουμε αμέσως τον κόσμο»

Για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση και ο προηγούμενος υπουργός κινήθηκαν ταχύτατα και έχουν υιοθετηθεί προγράμματα για την στήριξη των επιχειρήσεων και τον εργαζομένων», επισημαίνοντας ότι η δαπάνη για αυτά τα προγράμματα είναι 3,5 δις ευρώ.

«Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έδρασε αμέσως και η ανεργία παρέμεινε στις τάξεις του 16 % περίπου», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως «είμαστε σε άγνωστο πεδίο λόγω της πανδημίας, βλέπουμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες».

Παράλληλα, ανέφερε πως καταρτίζεται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την εποχή μετά την «αποσωλήνωση» της οικονομίας «για να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα το μέγιστο δυνατόν», είπε, τονίζοντας πως «θα δώσουμε έμφαση στα προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ώστε να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι», ενώ όπως ανέφερε θα δοθεί και έμφαση στα ψηφιακά προγράμματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων