Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Χατζηδάκης για νέο χωροταξικό: Ελληνική πατέντα οι διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση

Για το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο και την εκτός νόμου δόμηση μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Αναλυτικά, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι μια μεγάλη παρέμβαση, φιλική προς ιδιοκτήτες και επενδυτές, ενώ αναφέρθηκε σε ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με αναπηρία και σε καινούργια πολεοδομικά εργαλεία για αποσύρσεις κτιρίων και ορόφων.

«Φέρνουμε και διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση που είναι μια ελληνική πατέντα. Η μεταβατική περίοδος έχει κρατήσει 58 χρόνια. Τώρα όμως κάνουμε ακόμα μια νέα παρέμβαση για τις παρεκκλίσεις κάτω των 4 στρεμμάτων. Δίνουμε ακόμα έξι χρόνια για να χτίσει κάποιος κάτω από τα 4 στρέμματα», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι όσοι δεν βιάζονται μπορούν να πάνε στο νέο καθεστώς.

Για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», ο υπουργός σημείωσε ότι είναι το πιο μεγάλο πρόγραμμα μακράν και το πιο ελκυστικό. «Είναι πράσινο πρόγραμμα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στηρίζει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο και αλλάζει την ένταση των ενισχύσεων», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Τέλος, για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «προσδοκούμε μέσω ανταγωνισμού και συνδέσεων με γείτονες σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας αγοράς, προκειμένου να πέσει η τιμή».

Σε ερώτηση για το εάν κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας, ο υπουργός απάντησε ότι η ΔΕΗ κάνει προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα φέσια που έχει κληρονομήσει, ενώ έχει δύο φορές ανακοινώσει πακέτα για ευάλωτους καταναλωτές εν μέσω κορωνοϊού για να δείξει την ευαισθησία της. «Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι με δυσκολίες, αλλά μέσα σε αυτούς κρύβονται και αρκετοί στρατηγικοί κακοπληρωτές» κατέληξε ο υπουργός.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων