Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Chevron: Προχωρά στην εξαγορά της Noble energy

Η Chevron Corp συμφώνησε να αγοράσει την Noble Energy έναντι 5 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που αποτιμά την Noble στα 10,38 δολάρια ανά μετοχή, που αποτελεί premium 7,45% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η μετοχή της Noble ενισχύεται 8,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Οι μέτοχοι της Noble θα λάβουν 0,1191 μετοχές της Chevron για κάθε μια που διαθέτουν. Η επιχειρηματική αξία της συμφωνίας, που περιλαμβάνει και χρέος, ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια.

“Ο ισχυρός ισολογισμός μας και η οικονομική πειθαρχία μας δίνει την ευελιξία να είμαστε αγοραστές ενός ποιοτικού assets στη διάρκεια τέτοιων δύσκολων στιγμών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Michael Wirth.

Η συμφωνία θα αυξήσει τα αποθέματα πετρελαίου και αερίου της Chevron κατά 18%, σε ένα μέσο κόστος εξαγοράς χαμηλότερο των 5 δολαρίων ανά βαρέλι, και θα ενισχύσει την παρουσία της Chevron, μεταξύ άλλων, στο Ισραήλ και στη Δυτική Αφρική.

H Noble Energy ήταν η πρώτη μεσαίου μεγέθους πετρελαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στην Αν. Μεσόγειο, συμμετέχοντας αρχικά στα κοιτάσματα που βρέθηκαν στο Ισραήλ (Ταμάρ, Λεβιάθαν) και στη συνέχεια στην Κύπρο (τεμάχιο 2 γνωστό και ως κοίτασμα της Αφροδίτης).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων