Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Χίος: Τέσσερα παιδιά νεκρά σε ναυάγιο με πρόσφυγες

Τέσσερα ανήλικα παιδιά έχουν ανασυρθεί νεκρά, μετά το ναυάγιο λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου.

Στο σημείο, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, έχουν διασωθεί έως τώρα 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείται. Όπως ανέφεραν κάποιοι από τους διασωθέντες, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, τα παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο ήταν μεταξύ 3 έως 14 ετών. Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε ενώ οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου – Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο – αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 παιδιά – όλα μεταξύ 3 και 14 ετών – επιβεβαιώθηκαν νεκρά, ένα άτομο αγνοείται, 22 διασώθηκαν και νοσηλεύονται. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπονται» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νότης Μηταράκης.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων