Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Χωρίς κενό κρεβάτι ΜΕΘ το «Σωτηρία» – Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής με τα περιστατικά Covid με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Νοσοκομείο «Σωτήρια» όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοιό.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δέχεται πολύ έντονη πίεση, αφού και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κατειλημμένα.

H κατάσταση, ωστόσο, δεν είναι καλύτερη ούτε στα άλλα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τον Ευαγγελισμό και το Αττικό, καθώς στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι μόλις δύο. Και στις δύο περιπτώσεις, εκτιμάται ότι οι ελάχιστες ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ θα γεμίσουν άμεσα.

Λόγω της κατάστασης, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Παράλληλα, κατ’ εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία ώστε να απελευθερωθούν κλίνες. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το ΕΚΑΒ τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί κάθε ημέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι διακομιδές ήταν περίπου 80.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων