Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Χουλιάρας: Έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

Έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κρήτης μετά από τις δυο μεγάλες σεισμικές δονήσεις τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας σε σχετική του εκτίμηση αναφέρει ότι η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση και η στατιστική ανάλυση δείχνει φυσιολογική φθίνουσα πορεία στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1236453106741475&id=100011303911235

«Σε ύφεση βρίσκεται η σεισμική δραστηριότητα μετά από τις ισχυρές δονήσεις μεγέθους 5,1 + 5,2 Ρίχτερ που έγιναν την Δευτέρα στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κρήτης. 114 μικρότερες σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής και η στατιστική ανάλυση δείχνει φυσιολογική φθίνουσα πορεία στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο και αν χρειαστεί θα επανέλθω με νεότερα, σας εύχομαι καλή Παρασκευή και καλό και ήσυχο Σαββατοκύριακο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο facebook, όπου παρέθεσε και εικόνες με τα στοιχεία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων