Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Χρυσός: Αμετάβλητη παρέμεινε η τιμή του

Έντονη μεταβλητότητα παρουσίασε η αγορά του χρυσού στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων, για να αναστρέψει την άσχημη εικόνα στη συνέχεια και να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητος.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο 0,05% στα 1.901,69 δολάρια η ουγκιά, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχωρήσει έως τα 1.890,19 δολάρια, ένα χαμηλό από τις 15 Οκτωβρίου.

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι 6 ανταγωνιστικών νομισμάτων ενισχύθηκε σήμερα, περιορίζοντας τα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο.

«Φαίνεται να υπάρχει έλλειψη εξεύρεσης επιπλέον αγοραστών. Κι αυτό συμβαίνει επειδή διαπραγματευόμαστε στην σκιά των εκλογών των ΗΠΑ και αναγείρονται εικασίες», δήλωσε ο αναλυτής της IG Markets, Κάιλ Ρόντα.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πέλοσι, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το τελευταίο σχέδιο για περισσότερη δημοσιονομική οικονομική στήριξη.

Ωστόσο, καθώς οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν, οι αναλυτές αναφέρουν ότι η μία δυνητική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ράλι για τον χρυσό προκαλούμενο από τις προσδοκίες για ένα νέο μεγάλο πακέτο στήριξης, ειδικά αν τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ.

Η Γαλλία σημείωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο και η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο χρυσός που θεωρείται ευρέως ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της υποτίμησης των νομισμάτων, έχει ενισχυθεί κατά 25,1% φέτος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις εξαπέλυσαν μία άνευ προηγουμένου δέσμη μέτρων για να μετριάσουν την οικονομική επίπτωση από την πανδημία.

Μία υποχώρηση πέραν της στήριξης στα 1.887 δολάρια θα μπορούσε να φέρει την τιμή έως τα 1.872 δολάρια, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Ουάνγκ Τάο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων