Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

«Χτυποκάρδια στο θρανίο»: Ο Γιώργος Κωνσταντίνου εξηγεί πως γυρίστηκε η θρυλική σκηνή με το προφιτερόλ

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ και περιέγραψε στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη πως έδωσε σάρκα και οστά στην αξέχαστη σκηνή του ελληνικού κινηματογράφου με το… προφιτερόλ.

Ποιος δεν θυμάται τη σκηνή στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο», όταν ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Αλίκη Βουγιουκλάκη συναντήθηκαν σε ένα ζαχαροπλαστείο για να κανονίσουν ιδιαίτερα μαθήματα στα Αρχαία; Και μπορεί να έχουν περάσει 57 χρόνια από την προβολή της ταινίας όμως η περιβόητη σκηνή εξακολουθεί να είναι αλησμόνητη.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ και περιέγραψε στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη πως έδωσε σάρκα και οστά σε «ένα ψυχρό σενάριο».

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποκάλυψε πως όλη η σκηνή δεν ήταν σκηνοθετική οδηγία αλλά αυτοσχεδιασμός, ενώ δεν παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην ταινία αλλά στη θεατρική παράσταση που είχε προηγηθεί της κινηματογραφικής μεταφοράς του έργου «Χτυποκάρδια στα θρανία».

«Όταν το έκανα αυτό, πειραματιζόμουν σε όλες τις πρόβες, μην είμαι και ψεύτικος ή Καραγκιόζης. Δεν ήθελα ποτέ να είμαι Καραγκιόζης πάνω στη σκηνή, δεν το άντεχα αυτό το πράγμα. Αυτό ξέσπασε στην πρεμιέρα, ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Ήταν στο “Κοτοπούλη – Rex” και είχε 1500 άτομα. Το ένιωσα όμως στο χέρι μου, ότι θα μπορούσα να το φάω. Εκείνη τη στιγμή “έπεσε” η πλατεία, έγινε της τρελής. Όταν τελείωσε η παράσταση, ήρθε η Αλίκη και με πήρε από το χέρι και με πήγε μπροστά και με πήγαν μπροστά στον επιχειρηματία. Τα θυμάμαι σαν όνειρο. Από αυτό έγινα θιασάρχης» διηγήθηκε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και φυσικά την… αλησμόνητη σκηνή:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων